De keuze is gemaakt, je gaat verhuizen en wilt je huidige woning verkopen. Maar hoe vind je de juiste makelaar? Het aanbod makelaars in Almere is enorm, de kans is groot dat je wat gaat googlen en al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Want waar moet je allemaal op letten als je een makelaar in Almere kiest? Het allerbelangrijk is dat je kiest voor een makelaar die bij je past. Dat klinkt misschien wat gek, maar is extreem belangrijk.

MET DEZE CHECKLIST KIES JIJ UIT ALLE MAKELAARS IN ALMERE DEGENE DIE HET BESTE BIJ JE PAST

Wat voor de een de juiste makelaar is, is dat voor de ander mogelijk juist helemaal niet. Het heeft te maken met verschillende aspecten. Daarom hebben wij voor jou de makelaar checklist opgesteld. Een checklist die je voor jezelf na kan lopen. Wat vind je belangrijk, en wat misschien ietsje minder? 

 1. Kennis van de woningmarkt
  Je wilt graag een partij die kennis heeft van huizen, de woningmarkt, de verschillende buurten en marktontwikkelingen. Lokale kennis van de stad waarin je gaat wonen is dan handig.  Regionale verschillen in woningwaarde en marktontwikkelingen kunnen groot zijn. Kies je voor een makelaar in Almere dan staat deze dagelijks met zijn voeten in de Almeerse markt en zit daarmee dicht op de bal. 
   
 2. Ervaring met verkoop en aankoop
  Draait de makelaar al langer mee? Dan heeft hij vaak met het verkoopbijltje (en aankoopbijltje) gehakt. Dat geeft  veel mensen een vertrouwd en veilig gevoel. Het verkoop- of aankooptraject kent veel stappen die allemaal met de juiste strategie en oog voor alle details moeten worden doorlopen. Ervaring is hierbij heel belangrijk. 
   
 3. Communicatie
  Goed  kunnen praten, enthousiasmeren, maar vooral ook goed luisteren. Dat zijn eigenschappen van een goede makelaar. Weet hij wat je graag wilt en snapt hij dat? Is hij vlot en enthousiast in het contact? Straks worden kijkers door uw woning geleid en dan moet het verhaal goed worden overgebracht. Zo raken kijkers enthousiast en wordt de kans op meerdere goede biedingen op je woning flink verhoogd
   
 4. Bereikbaarheid
  Welke communicatiemethoden hanteert de makelaar, en welke hiervan passen bij jou?  In de makelaardij is dat vaak een mix van persoonlijke afspraken, telefoon, e-mail, chat en Whats App. Check even of de makelaar hier allemaal gebruik van maakt. Afhankelijk van de fase in het verkooptraject en jouw voorkeur kies je voor de communicatie die het beste bij jou past.  
   
 5. Snelheid van reageren
  Je neemt een belangrijke beslissing als je je huis verkoopt of een huis aankoopt. Dan wil je graag goed op de hoogte gehouden worden en zeker niet lang wachten op antwoorden op jouw gestelde vragen. Snelle terugkoppelingen na bezichtigingen en natuurlijk gedurende het hele verkooptraject direct alle updates als er nieuwe informatie is. 
   
 6. Flexibele werkwijze
  Een gesprek in het weekend? Andere ideeën over de verkoop van jouw huis, gewoon even tussentijds sparren? Check de flexibiliteit van de makelaar, zowel in zijn agenda als in zijn werkwijze. 
   
 7. Gespecialiseerd netwerk
  Andere expertises nodig? Meer bezoekers trekken? Heeft de makelaar een netwerk om jou of jouw koper op weg te helpen en te begeleiden bij allerhande vragen? Goed om na te vragen. 
   
 8. Referenties
  Vraag buren, bekenden en familie naar hun goede ervaringen met makelaars in Almere. Kijk ook eens bij referenties op internet. Google bijvoorbeeld: 'Beoordelingen makelaar Almere' en kijk eens welke resultaten Google toont. Internet geeft veel informatie dus het loont om wat tijd te maken om klantreviews te lezen. 


BELANGRIJK: KIJK NIET ALLEEN NAAR DE PRIJS

Met bovenstaande checklist helpen we je op weg in jouw keuze van een makelaar in Almere. Maar ook nog even de volgende tip. Natuurlijk wil je bij de verkoop of aankoop van je huis zo goedkoop mogelijk uit zijn. Het is dan misschien verleidelijk om te kiezen voor de goedkoopste makelaar in Almere. Maar de goedkoopste makelaar, of internetmakelaar, is niet altijd de beste keuze. De kwaliteit van makelaars loopt sterk uiteen en de voordeligste partij is vaak niet de makelaar die het beste bij je past. Natuurlijk wil je en hoef je ook niet de hoofdprijs te betalen. Daarom is een goede voorbereiding bij het vergelijken van makelaars in Almere van belang. Een op het eerste gezicht iets duurdere makelaar kan je vaak niet alleen een veel beter en vertrouwd gevoel geven, maar verdient zichzelf in de regel ruimschoots terug door een hogere verkoopprijs voor jouw woning te realiseren. Of,  in het geval van een aankoop, door een goede woning tegen betaalbare prijs voor jou aan te kopen. 

Ben jij ook de makelaars in Almere aan het vergelijken omdat je je woning wilt verkopen of een woning wilt kopen? Graag denken we mee en vertellen we jou hoe wij bovenstaande punten van de 'checklist keuze makelaar' hebben ingevuld in onze dienstverlening. Mail naar info@eigenhuismakelaars.nl of bel direct met Ron, onze makelaar, op 06-52052034.

Wil je meer lezen? Kijk ook eens op verkoop van je huis of aankoop van je huis op onze website.