Regent het, wil je een dagje relaxen of is het tijd voor wat nieuwe wooninspiratie? Dan is een middagje series kijken een heerlijk tijdverdrijf. Met kaarsjes op tafel, een warm fleecedekentje binnen handbereik, een warme kop thee en wat lekkers kan zo'n middag bankhangen niet meer stuk. Wij hebben de leukste series voor jou op een rij gezet waarin Huis & Interieur centraal staan. Met verschillende invalshoeken, zodat er een mooi divers overzicht is ontstaan. Er zit zeker wat leuks voor je bij! 

1. SELLING SUNSET (2019)
In Selling Sunset volg je de Oppenheim-tweeling en hun bedrijf The Oppenheim Group. Alle makelaars helpen de elite van Hollywood aan droomhuizen. Natuurlijk gaat dit niet zonder drama en zo kunnen we dus meegenieten van alle ruzies, liefdes, veeleisende klanten en de enorme deals die worden gesloten.
Kijk hier

2. MILLION DOLLAR BEACH HOUSE (2020)
In deze nieuwe Netflix-serie draait het, net als in Selling Sunset, om zon, zee, strand en exorbitant dure huizen. Dit keer niet in Los Angeles, maar in New York. Ook hier gaan de makelaars van Nest Seekers tot het uiterste, met deals van miljoenen en drama als resultaat.
Kijk hier

3. THE WORLD'S MOST EXTRAORDINARY HOMES (2019)
De naam zegt het al, in deze serie zie je de meest buitengewone huizen. Architect Piers Taylor reist met actrice en huizenliefhebber Caroline Quentin de wereld over om bijzondere huizen te bezoeken. Enkele voorbeelden van de locaties: een huis op een klif, verstopt in een bos, op een bergtop of versmolten met de zee.
Kijk hier

4. STAY HERE (2018)
In Stay Here verhuren huiseigenaren hun kamers of volledige huis. Designer Genevieve Gorder en vastgoedexpert Peter Lorimer laten huiseigenaren zien welke stappen zij kunnen zetten om van hun woning een winstgevende business kunnen maken.
Kijk hier

5. INSTANT HOTEL (2018)
Teams van Australische huiseigenaren strijden om de titel Beste Instant Hotel door bij elkaar te overnachten en hun ervaring te beoordelen.
Kijk hier

6. AMAZING INTERIORS (2018)
In Amazing Interiors gaan de makers op bezoek bij huizen die er op het eerste gezicht normaal uitzien, maar die van binnen vol verrassingen zitten. Allerlei stijlen en thema’s, regelmatig ook en echt over de top. Denk daarbij aan een achtbaan in de tuin, alles huis waar alles roze is, een binnen-aquarium of circusthema.
Kijk hier

7. TINY HOUSE NATION (2019)
Presentator John Weisbarth en verbouw-expert Zack Giffin reizen door Amerika en ontmoeten mensen die hun tiny house (van niet meer dan 46m2) bouwen. Van verstopte opberghoekjes tot praktische trucjes voor een grotere ruimte. Verrassend en leuk om voor jouw huis ook wat handige ideeën op te doen.
Kijk hier

8. DREAM HOME MAKE OVER (2020)
Diverse gezinnen zitten met bepaalde ruimtes in hun huis met de handen in het haar en geven de opdracht om hiervoor tot iets moois te komen aan Shea en Syd McGee. Deze interieurstylisten gaan met enthousiasme aan de slag en maken de dromen van deze huiseigenaren waar. 
Kijk hier

9. INTERIOR DESIGN MASTERS (2019)
Alle design- en stylingkunsten worden uit de kast getrokken door tien aspirant-interieurontwerpers die diverse ruimtes werkelijk prachtig transformeren. Ze strijden om een topcontract bij een chic hotel in Londen, dat willen ze allemaal natuurlijk! Kijken is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. 
Kijk hier

10. CABINS IN THE WILD (2018)
Ingenieur Dick Strawbridge en ambachtsman Will Hardie bezoeken acht unieke huisjes in de natuur in Wales. Ze bouwen zelf nummer 9. 
Kijk hier


Ken jij leuke series met als onderwerp huis, interieur of tuin en staan die niet in deze top 10? Laat het ons weten, vinden we leuk! 

Meer blogs lezen? Kijk ook eens naar '12 tips: zo maak jij je huis verkoopklaar'