De foto's die van jouw woning worden gemaakt voor de start van de verkoop zijn heel belangrijk. Hiervoor werken wij samen met een professionele woningfotograaf. De woningfotograaf legt tijdens de afspraak jouw woning op z’n mooist vast. Zo zorgen we ervoor dat jouw woning goed op Funda en andere verkoopwebsites wordt gepresenteerd en zo dus de interesse van huizenzoekers wordt gewekt. 

Het is noodzakelijk dat je je als verkoper op deze fotosessie goed voorbereid. Zo kan de fotograaf alle beschikbare tijd benutten voor het maken van de perfecte fotoserie. 

ZO BEREID JIJ JE GOED VOOR OP DE FOTOSESSIE
Hieronder vind je 5 handige tips voor de optimale voorbereiding. Ga ermee aan de slag en maak je woning zo helemaal fotoproof! 

TIP 1: MAAK SCHOON, RUIM OP EN HAAL OVERBODIGE SPULLEN WEG
Een opgeruimd huis met veel licht en ruimte straalt rust uit. Zorg voor een vrije doorloop en maak vensterbanken, planken en het aanrecht grotendeels leeg. Haal ook de huisdierattributen, prullenbakken, gebruikte handdoeken, badmatjes, wasmanden en losse spulletjes weg. Met deze acties zorg jij ervoor dat de foto’s de ruimte in jouw woning optimaal naar voren kunnen brengen. En het geeft de kijkers een fris, netjes en ruimtelijk gevoel. Maak daarom goed schoon voor de fotograaf komt en ruim alle kamers lekker op. 

TIP 2: GA VOOR SFEER IN JOUW WONING 
Breng sfeer aan in de woning zodat kijkers direct het goede gevoel krijgen als ze de woningfoto's zien. Dit kan door het toevoegen van verschillende items zoals mooie bloemen en planten of boeken en tijdschriften. Wat het ook goed doet op foto's is een mooie kleur vloerkleed en verschillende kussens in dezelfde kleur. De keuken kan je bijvoorbeeld opleuken door een mooie fruitschaal met groene appels neer te zetten en de badkamer met enkele luxe badspulletjes. Het aanbrengen van kleur en luxe maakt echt een wereld van verschil!

TIP 3: BERG PERSOONLIJKE SPULLEN OP
Berg persoonlijke spullen zoveel mogelijk op, dan komen die ook niet op de foto's te staan. Heb jij persoonlijke spullen in je woning staan, kijk dan wat je niet op de foto's wilt terugzien en haal dat weg. Berg kostbare items op, zoals je laptop of dure sieraden. Haal persoonlijke foto’s ook zoveel mogelijk weg. Uiteraard kunnen de foto's worden 'geblurd', maar bij grote foto's geeft dat geen mooi beeld dus weghalen heeft dan de voorkeur. 

TIP 4: LAAT DE BIJZONDERE DETAILS VAN JE WONING ZIEN
Een fotoreportage wordt helemaal bijzonder als je authentieke, bijzondere details in je huis hebt zoals glas-in-lood, een kachel of openhaard. Deze elementen kunnen goed benadrukt worden door het gebruik van mooie detailshots. Zorg er dus voor dat deze details er helemaal top uitzien. 

TIP 5: VERGEET JE TUIN OF BALKON NIET
Heb je een tuin, balkon of dakterras? Maak die ook netjes. Haal onkruid weg en verwijder vuilnisbakken. Vrolijk de tuin of het balkon ook wat op. Leg bijvoorbeeld kussentjes in de tuinstoelen en zorg voor wat leuke plantjes of andere decoratie. 


GRATIS CHECKLIST WONINGFOTOGRAFIE - VRAAG 'M AAN

Naa bovenstaande handige tips hebben we er  nog meer.  Die hebben we voor jou samengevat in een handige checklist. Heb je alles afgevinkt, dan weet je helemaal zeker dat je er klaar voor bent om de woningfotograaf te ontvangen. Wil jij de checklist in je mailbox? Stuur dan even een mailtje naar info@eigenhuismakelaars.nl en we sturen ‘m je toe! 

Lees ook: Zo maak jij je huis verkoopklaar