En dat kan duizenden euro’s schelen op de verkoopprijs!

De eerste indruk die potentiële kopers van je woning hebben is essentieel. Misschien betekent dat dus dat je eerst nog even de handen uit de mouwen moet steken voor je de verkoop van jouw huis in Almere start. Als basisregel geldt: een huis moet schoon en opgeruimd zijn. Maar ook goed onderhouden en fris. Jouw huis moet voor kijkers direct voelen als een ‘thuis’ en daar kunnen onderstaande tips bij helpen.

IS JOUW HUIS AL VERKOOPKLAAR? MET DEZE 12 TIPS MAAK JE ECHT HET VERSCHIL

 1. Zorg voor een nette, onkruidvrije voortuin. Die zien potentiële kopers als eerste. Maak ook de voordeur schoon en geeft de kozijnen dat lang uitgestelde maar wel hoognodige likje verf. Zo maak je direct bij de entree al een fijne eerste indruk.
   
 2. Licht is heel belangrijk. Doe de gordijnen open of luxaflex omhoog en snoei de takken en struiken voor de ramen. In een licht huis komt alles mooier uit. Zorg er ook voor dat de ramen schoon zijn, dus haal er voor de bezichtigingen nog even een zeem over.
   
 3. Wees alert op de aanwezigheid van nare luchtjes in de woning, zoals die van sigaretten of huisdieren Ventileer voor elke bezichtiging de woning goed en zet bloemen op tafel, gebruik mooie flesjes met geurstokjes en/of bak een appeltaart. Het werkt echt.
   
 4. Een aangename temperatuur tijdens een bezichtiging is belangrijk. Is er sprake van een zomerse hitte, houd de (te) warme zon buiten (sluit tot kort voor de bezichtiging gordijnen of luxaflex) en zorg in de winter voor een aangenaam verwarmde woning.
   
 5. Ruim de keuken goed op en maak het aanrecht overzichtelijk en schoon. Zet zoveel mogelijk uit het zicht. Haal voor de bezichtiging ook het vaatdoekje, de volle vuilnisbak, de afwasborstel en de fles afwasmiddel weg. Een fruitmand met mooi gekleurd fruit en wat leuke accessoires zoals mooie flessen wijn doen het een stuk beter.
   
 6. Haal zoveel mogelijk onnodige en persoonlijke spullen weg en sla die ergens op. Een vol huis benauwt en laat de ruimte niet goed zien. Persoonlijke foto’s en knutselwerkjes kunnen afleiden en geven de kijker teveel het gevoel door het huis van een ander te lopen. 
   
 7. Geef muren in de woning een neutrale kleur.  Het loont om een muurtje over te schilderen als deze niet zo mooi meer is, heerlijk licht en lekker fris. Het laat zien dat er zorg aan de woning is besteed.
   
 8. De slaapkamer is een van de meest persoonlijke ruimtes in huis. Zorg ervoor dat de kijker zich hier op zijn gemak voelt. Frisse geur, dichte kledingkast, opgeruimd nachtkastje en een strak opgemaakt bed (neutrale kleurstelling).
   
 9. Een schone en frisse badkamer is een absolute must. Ventileer indien mogelijk met frisse buitenlucht en probeer eventuele kalkaanslag of schimmel te verwijderen. Haal persoonlijke spullen weg en doe de wc-bril naar beneden! Leg een mooi stuk zeep en dikke handdoeken neer, dat voelt (hotel)comfortabel!
   
 10. Repareer kleine gebreken. Losse deurkrukken, ontbrekende plinten, piepende scharnieren en loszittend behang zijn met een kleine inspanning eenvoudig te verhelpen.
   
 11. Houd in alle ruimtes de vloer en vooral 'de loop' naar de ramen vrij.  Potentiële kopers lopen graag naar het raam om even naar buiten te kijken.
   
 12. Zorg voor een paar planten in de vensterbank. Denk groot, liever geen grote hoeveelheid kleine potjes, maar 2 grotere potten met frisse groene planten. Dat geeft rust.


HET IS EVEN WAT WERK, MAAR HET KAN DUIZENDEN EURO'S SCHELEN
Wie zijn huis nu te koop zet, ziet momenteel vaak dat kopers hiervoor in de rij staan. Er is immers meer vraag naar woningen dan dat er aanbod is. Dus waarom al die extra inspanningen? Toch loont het zeker als je wat extra moeite doet. Maak jij je huis helemaal verkoopklaar dan kan het wel duizenden euro’s aan verkoopopbrengst schelen! 

EXTRA TIPS ONTVANGEN? VRAAG EEN WAARDEBEPALING EN VERKOOPADVIES AAN
Wij vertellen je graag alles over de do's en don'ts bij het verkopen van je woning.
Lees ook: Meer informatie over de gratis waardebepaling.